Teemu juoksi maratonilla Suomen tilastokakkoseksi!

8.10.2015

Leppävirran Virin Teemu Toivanen juoksi Berliinin maratonilla ennätyksensä ja Suomen vuositilaston toiseksi nopeimman ajan 2.24.28. Toivanen jäi vain 12 sekuntia Jussi Utriaisen Tukholmassa juoksemasta kauden kotimaisesta kärkiajasta. Viisi vuotta sitten triathlonista juoksuun siirtynyt 37-vuotias Toivanen paransi ennätystään neljällä minuutilla. Lapin Lukon Johanna Davidila paranti ennätystään viidellä minuutilla aikaan 2.54.53 ja sijoittui parhaana suomalaisena 58:nneksi.

Berliinin maratonin miesten sarjan voitti Kenian Eliud Kipchoge maailman kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla 2.04.00 ja naisten kilpailun hänen maannaisensa Gladys Cherono niin ikään kaikkien aikojen kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla. Kipchoge on voittanut neljä viimeisintä juoksemaansa maratonia. Maaliin saapui yli 36 000 juoksijaa.

ONNITTELUT TEEMULLE HUIMASTA JUOKSUSTA!!!