Hiihto

Valmentajina Essi Kuittinen, Janina Teittinen ja Antti Suvinen

Viime talven Iivo Nuorisocupin kokonaiskilpailun palkintojen jako tapahtui piirileirin yhteydessä Puijolla syyskuussa. Kuvassa palkintojaan noutamassa Sisu ja Otto. P8 sarjassa Nuutti Suvinen hienosti kokonaispisteiden viides, Sisu Suvinen P12 sarjassa viides ja Otto Konttinen P14 sarjassa toinen. Seuraavaksi Sisun ja Oton tähtäin on marraskuisella seuran hiihtoleirillä pohjoisen ensilumilla.
Pitkän Koronatauon jälkeen ja yksin puurtamisen jälkeen viimein tapahtuu. Virin hiihtäjiä mukana piirileirillä Puijolla syyskuussa 2020. Ohjelmassa treeniä rullahiihtäen uudella Iivon lenkillä sekä juoksu- ja sauvatreeniä Puijon upeissa maisemissa. Myös vanhemmat saivat hyviä vinkkejä päivän luennolta.
Koronarajoitteet alkoivat juuri, kun Otto oli matkallaTaivalkoskelle Hopeasompa 2020 kisoihin.Taivalkoskella ei siis kisoja pidetty, mutta treenaamaan siellä pääsi.
Virillä edustus Maakuntaviestissä 7.3.2020 Sonkajärvellä kaverisarjassa. Mukana aloittajana Sisu Suvinen, toisella osuudella Otto Konttinen ja ankkurina Viriä vahvistamaan tullut Erik Junkkarinen.
Sisu, Otto ja Erik pronssilla kaverisarjassa maakuntaviestissä 7.3.2020.
1.3.2020 Suonenjoelle Iivo Nuorisocupin osakilpailu ja piirinmestaruuskisat. Otolla matkana 3 km perinteisellä ja kotiin viemiseksi piirimestaruus.
Nuutti Suvinen Iiivo Nuorisoscupin Skicross-kisassa Sonkajärvellä 29.2.2020. Hyvin meni, kun ei tarvinnut tyhjin käsin lähteä kotiin, sijoitus sarjassa M8 A-finaalin kolmas.
Sisu Suvinen Sonkajärvelle 29.2.2020 rynnistää Skicross-kisan lähdössä, maalissa sijoitus M 12 B-finaalin toinen. Samoissa kisoissa Otto Konttinen tiukan M14 A-finaalin toinen, heti Sotkamon Atte Pelkosen jälkeen.
Virin edustus oli lauantaina1.2.2020 Rautavaaralla ja Polvijärvellä. Mikko Turunen avasi kisakautensa Huhmarissa 6 km:n perinteisen kisassa sijoittuen M40 sarjassa hienosti neljänneksi. Pronssi jäi vain reilun kymmenen sekunnin päähän. Samoin kävi myös Otolle Rautavaaralla Iivo Cupissa M14 sarjassa vapaan 5 km:n kisassa, Otto oli varsin tasaisen kisan viides. Hienoa kehitystä Otolta ns. isojen poikien joukossa. Mikon kommentit kisan jälkeen olivat varsin positiiviset eli "hiki ja hyvä olo paras palkinto ja piristävää vaihtelua talven pk lenkkeihin". Hyvä Mikko, eikun uusia kisoja kohti!
Valtimolla Aarne Halosen muistohiihdoissa 25.1.2020 oli ennätysmäärä ilmoittautuneita poikkeuksellisen lumitilanteen vuoksi. Monia kisoja on jouduttu perumaan lumenpuutteen vuoksi, mutta Puukarissa lunta oli niin paljon, että kisat järjestettiin erinomaisissa olosuhteissa. Otto Konttinen kisasi perinteisen 5 km:n väliaikalähdöllä sarjassa M14 ja sijoittui hienosti viidenneksi. Hyvää opetusta tuli myös tulevia kisoja varten siitä, kuinka "Latua" huudetaan.
Kontiolahdella 18.1.2020 hiihdettiin Katajan Leipähiihdot perinteisen yhteislähtökilpailuna. Otto Konttinen hiihti 5 km:n reitin hienosti ollen neljäs ja samana vuonna syntyneiden nopein. Otto tuo jo hiihtämällä leivän perheen ruokapöytään!
Kansalliset Siilin Hiihdot kisattiin 11.1.2020 Siilinjärvellä, Patakukkulan vaihtelevassa maastossa. Viriltä kisoihin osallistui poikatrio Nuutti Suvinen, Sisu Suvinen ja Otto Konttinen. Kaikilla Virin pojilla on tänä vuonna iän suhteen huono vuosi, mutta se ei poikien menoa haitannut. Nuutti hiihti vapaan hiihtotavan kisassa M8 sarjassa hienosti kolmanneksi ja Sisu M12 sarjassa neljänneksi. Kuvassa Otto kilpakumppaneineen kipuaa Patakukkulan rinnettä, maaliin Otto tuli yhteislähtökisassa seitsemäntenä.
Virin 20-luku hiihdon osalta alkoi Puijolla 4.1.2020. Otto Konttinen hiihti Puijon kansallisissa hiihdoissa, M14 sarjassa 5 km matkalla sijalle 8. Osallistujia Puijolla oli noin 230 ja Oton sarjassakin oli upeasti 21 hiihtäjää.
Otto Konttinen ja Sisu Suvinen Kalevi Hämäläisen muistohiihdoissa Juvalla 28.12.2019.
Sisu hiihti upeasti hopealle M12 sarjassa ja Otto oli neljäs M14 sarjassa. Hienoa menoa molemmilta pojilta.
Sisun tyylinäyte upeassa kisasäässä Juvalla.
Otolla hieman jo Kläbon elkeitä Juvan nousuissa.
Tapaninpäivänä Otolla oli ensimmäistä kertaa matkana 5 km, kun kisattiin Liperin Pärnävaaralla. Sijoitus kovatasoisessa kisassa hienosti M14 sarjassa viides.

Myös hieman kokeneempi Viriläinen kisasi Tapaninpäivänä. Valkealassa Salla Riikonen hiihti voittoon N35 sarjassa. Salla avasi aiemmin kisakautensa Rukalla 7.12.2019 myös voitolla. Vaativalla Rukan FIS radalla avasi kisakautensa myös Heikki Turunen. Heikki hienosti M35 sarjassa toinen.
Otto Konttinen toinen Virin konkareista oli M14 sarjassa hienosti kolmas.
Rantasalmella su 15.12.2019 Virin juniorihiihtäjillä olivat jälleen hymyt herkässä. Kansallisissa kisoissa Nuutti M8 sarjassa viides, Liina N10 sarjassa viides, Sisu M12 sarjassa kuudes ja Otto M14 sarjassa kolmas. Hienoa menoa kaikilla!
Uusia Virin hiihtäjiä avasi kilpauransa Rantasalmen kinkkuhiihdoissa 8.12.2019
Nuutti Suvinen aloitti kilpauransa M8 sarjassa ja 500 metrin lenkki meni varsin mallikkaasti. Pronssia kaulaan.
Liina Suvinen kisaili Nuutin tavoin ensi kertaa ja Liinan menosta ensi kertalaisuutta ei huomannut. Liina kisaili N10 sarjassa kultamitalin arvoisesti.
Sisu Suvinen on jo vanha konkari ja sijoittui hienosti tasaisessa M12 sarjassa kolmanneksi.
Virin iloiset edustajat Kinkkuhiihdoissa, kultatyttö ja pronssimiehet. Onnea!
Virin hiihtäjien kisakausi talvelle 2019-2020 on avattu.

Otto Konttinen aloitti kauden 23.-24.11.2019
Saariselällä. Lauantaina kisattiin
perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina
vapaalla. Molempina päivinä matka oli 3,3km
vaativalla reitillä, kisattiinhan samalla
radalla myös FIS-kisat. Oton avaus M14
sarjassa oli ihan mallikasta menoa ja
molempina päivinä Otto sijoittui toiseksi,
Venäjän Aleksandr Nikulinin voittaessa
molemmat kilpailut.
Maakuntaviesti tunnelmia Vieremältä 2018
M12 sarjan hiihtäjä pojat. Otto, Juho ja Lasse. Sijoitus 7.
Naisten yleisen sarjan voittajat. Salla, Satu ja Jaana.
Mies yleisen sarjan joukkue, sijoitus 7. Heikki, Marko, Antti, Timo, Mikko ja Mikko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitalisadetta Rantasalmen Kinkkuhiihdossa
Erottuuko edukseen?
Suomen Cup Vöyri 20.1.2018 3x 5km perinteisen viesti
Jenni Kortelainen, Salla Riikonen ja Satu Linnaranta