Tina Bachmann

 


Tina Bachmann vieraili Savon sydämessä

Saksalainen ampumahiihtäjä Tina Bachmann toi sykettä ampumahiihtoomme vierailemalla Leppävirralla viikon ajan keskellä kauneinta suomalaista kesää heinäkuun puolivälissä. Schmiedebergistä läheltä Dresdeniä kotoisin oleva saksatar jakoi vinkkejä junioreille ja valmentajille, harjoitteli kevyesti, ja ennen kaikkea tutustui paikallisiin ihmisiin ja olosuhteisiin sekä lähiseutujen nähtävyyksiin. Hänen harjoitusohjelmassaan Leppävirran viikon kohdalla luki kesäloma.

Tinan emäntänä vierailun ajan toimi Sanna Markkanen. Tytöt kävivät yhdessä lenkillä ja keskustelivat ampumahiihtäjän harjoittelusta. Kaikesta päätellen Sanna löysi joitakin ideoita myös omaan harjoitteluunsa Saksan kuvioista. Jos ei muuta, niin ainakin ajattelemisen aihetta antoivat vaikkapa saksalaisten vetämät A-maajoukkueleirit, joilla ainoana varusteena on maastopyörä. Pyöräily on huomattavan isossa osassa saksalaisten kesäajan harjoittelua.

Juniorivalmentajia kiinnosti, kuinka Saksassa pikkujuniorit harrastavat. Päävalmentaja Jari Junttanen puolestaan uteli Tinalta ammunnan saloja.

Onneksi viikkoon sopi paljon muutakin kuin pelkästään ampumahiihtoa. Tina vieraili tavallisissa leppävirtalaisperheissä sekä kesämökeillä, jolloin hän tutustui todelliseen suomalaiseen kesäajan elämänmenoon. Ohjelmassa oli kaikenlaista suihketta ja suhinaa, kuten risteilyjä Leppävirralla ja Kuopiossa, Savolaisten mainiossa savusaunassa kylpemistä Harjulassa, muikkujen maistelua Konnuksella, iltatorin ihmettelyä torilla, maisemien ihailua Puijon tornista, kirkon historian selvittelyä, soutua Junttasen veneellä virralla, mustikoiden poimintaa Paljakalla, triathlonistien SM-kisan seuraamista Joroisissa, hiihtoa hiihtoputkessa jne.

Oman ohjelmanumeron viriläiset järjestivät yhdessä Vesileppiksen kanssa torstaille 15.7, kun Tina täytti 24 vuotta. Kakkukahveilla oli pieni tungos, ja lahjoja sateli iloisesti yllättyneelle vieraalle. Lahjojen kanssa olivat liikkeellä niin seuraihmiset kuin Vesileppiksen liikuntapomo Esa Salmiheimo, valtuuston puheenjohtaja Aku Tuomainen sekä Virin yhteistyökumppaneista Cramo ja Soisalon Seutu.

Todennäköisesti viikko ei mennyt ihan ketuille, koska lentokentällä poislähtöä tehdessään Tina suunnitteli jo paluuta Savon sydänmaille. Ei muuta kuin tervetuloa toistekin, ja ennen kaikkea - menestystä kilpailukaudelle 2010-11.
Auringonlasku ja järvimaisema keräsivät ihailua
Hurjastelua maitokärryillä Suomen suvessa
Junnujen kanssa risteily Konnukselle
Kotalahdessa Tinalle esiteltiin oikeaa ulkohuussia
Kuinka Saksassa treenataan, utelivat Saukkoset
Muikut maistuivat Konnuksella
Nukutko sinä, kyseli Tina papukaijalta Mekaniisen musiikin pihalla.
Sanna ja Tina nauttivat Puijolta aukeavista näkymistä
Savusaunojat Harjulan Savolaisessa
Tina leikkaa syntymäpäiväkakkuaan Vesileppiksessä
Valtteri pärjäsi hyvin Tinan kanssa
Valtuuston pj Aku Tuomainen kuuli saksalaisnäkemyksen oloistamme.
Vänkyrä koivu Suomen kesässä sai urheilijalta pisteitä