ORINORO TRAIL

 ORINORO TRAIL juostaan taas 2022. Tervetuloa!

Tervetuloa lämminhenkiseen koko perheen polkujuoksu tapahtumaan Savon yhden merkittävimmän luontoihmeen maisemiin Orinorolle.

Sarjat:

  • Naiset 
  • Miehet
  • Lapset alle 14-vuotta,
  • Perhe/firma/joukkuesarja (3osallistujaa)
  • Kuntosarja

Orinoron osallistumismaksu sarjoissa on 20€. Perhe/joukkue maksu 40€. Ilmoittautuminen paikan päällä Mustinmäentie 83, Leppävirta.

Hinta pitää sisällään mehupisteen ja sarjojen 3 parhaalle palkinnon. Osallistujien kesken arvotaan arvontapalkintoja. Lähtö klo 11.

Matka on n. 8km. 

 

 

Lisätiedot: 

Reetta Nenonen

050 3391600 

hiihtelija@hotmail.com

 

Tervetuloa!

 

 

Orinoron rotko - yksi Savon seitsemästä ihmeestä

Jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde Soisalon saaressa Mustinmäessä. Luontopolun pituus on n. 7 km. Kulje merkittyä luontopolkua jäätikköjen uurtamaan pystyseinäiseen rotkoon ja paista makkaraa lammenrannan laavulla, jossa on myös polttopuita aina saatavilla. 

Orinoron pituus on noin 200 m ja syvyys suurimmillaan lähes 20 m. Rotkon pohjalla pulppuaa lähde, lumi ja jää säilyvät siellä kesäkuulle saakka. Alueella kasvaa mm. raidankeuhkojäkälä ja pohjankorvanjäkälä. Orinoron rotkolaakso on Geologian tutkimuskeskuksen kokoamalla valtakunnallisesti arvokkaiden geologisten luontokohteiden listalla. 

Sijainti
Mustinmäen kylällä, kirkonkylästä 16 km. Lähtö luontopolulle Mustinmäki-talolta (Mustinmäentie 83) tai Hanhiahontien pysäköintipaikalta. Vaelluskartta pdf-tiedostona tämän sivun alareunassa.

 

Orinoron vaelluskartat:

Orinoron vaelluskartta >>
Orinoro trail map >>
Orinoro rus >>

 

Lataa puhelimeesi Pohjois-Savon Mobiilireitit -sovellus tai Retkipaikka-sovellus ja lähde matkaan: sovellus opastaa sinua reitillä ja kertoo kohteiden taustoja ja tunnelmia. Mobiilisovellus on aina valmiina reissuun!

Lataa iPhonelle iTunes Storesta:
https://itunes.apple.com/us/app/pohjois-savon-mobiilireitit/id1272055098?l=fi&ls=1&mt=8

Lataa Android-laitteille Play storesta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.retkipaikka.pohjoissavo

Linkki Retkipaikan reittisivulle >>

Kaunis ja vanha Mustinmäen kylä kohoaa Leppävirralla täysin omalaatuisissa maisemissa. Kylän korkeimmalta kohdalta on upea näköala kauas Savoon, mutta kylän toisella laidalla on maassa syvä repeämä, viileä ja salaperäinen Orinoron rotko. Orinoron luontopolku johdattaa näihin vastakohtien maisemiin, tehden samalla tutuksi Mustinmäen menneisyyttä

Tarkka reitti.

POLKUJUOKSUA TUKEMASSA: