ViVa-klubi

Kivelän salissa jumpattiin ja parannettiin kehon hallintaa yli 30 lapsen ja ohjaajien voimin.

Virin Valmentajat suunnittelevat kevään 2015 aikana erilaisia teemallisia harjoituksia urheilijoille. harjoitukset ovat avoimia ja niihin voivat osallistua kaikkien jaostojen urheilijat. Joulukuussa 2014 aloitimme  lihaskuntoteemalla ja 5.2. treenit jatkuvat Oravikoskella. Kouluttaja Tuija Koponen.

Lisäksi suunnitelmissa on punttiklinikka, jolloin ohjauksen teemana on punttitekniikat. Seuraa ilmoittelua. ViVa-klubin tavoitteena on hyödyntää valmentajien osaamista seurassamme yli lajirajojen ja lisätä monipuolisen liikunnan määrää, jolloin urheilijoiden kehitystasoa saadaan nostettua uudelle tasolle.

Samalla illat toimivat ohjaajien ja valmentajien täydennyskoulutustapahtumina. Tuo oma osaamisesi ViVa-klubin käyttöön - yhdessä olemme enemmän!

TERVETULOA NOPEUSILTAAN URHEILIJAT, VALMENTAJAT, OHJAAJAT JA VANHEMMAT!

NOPEUS - JA JUOKSUTEKNIIKKAHARJOITUKSET TI 12.2. KLO 16.00 - 18.00 AMISKALLA

KUOPION REIPPAAN PIKAJUOKSUVALMENTAJA NINA HAPPONEN TULEE PITÄMÄÄN NOPEUSPAINOTTEISEN HARJOITUSILLAN LEPPÄVIRRALLE. TILAISUUS SOPII VALMENTAJIEN JA OHJAAJIEN TÄYDENNYSKOULUTUKSEKSI JA VIRIKKEIDEN ANTAJAKSI HARJOITTELUUN!

Paikalle ovat tervetulleita ennen kaikkea 11+ ikäiset urheilijat, joille harjoitus antaa hyviä vinkkejä nopeusharjoitteluun. Kaikkien lajien urheilijat voivat tulla tähän iltaan.

Lisätietoja: Tuija Koponen 050-4145080

KASVA URHEILIJAKSI TESTIT VIRIN NUORILLE URHEILIJOILLE KEVÄÄLLÄ 2013

Terve!

Virin valmentajaklubissa tammikuussa 2012 keskustelimme Kasva urheilijaksi – testistön hyödyntämistä seurassamme. Kohderyhmänä on kaikkien jaostojen 10 – 15(16) – vuotiaat aktiiviset urheilijanuorukaiset. Testit toteutetaan toukokuun alussa ja niistä saadut tulokset urheilijat kirjaavat nettisivuille ja saavat sitä kautta tarkat palautteet ominaisuuksistaan. Keväällä 2012 tehtyjen testien jatkeeksi jatkamme testipäiviä myös keväällä 2013. Alla on jo alustavat suoritusohjeet ja suunnitelmien mukaan testit tehdään viikolla 19 ( 6.5.2013 alkavalla viikolla). Tiedotamme lisää maaliskuun aikana.

Teemme testit ryhmä kerrallaan (ryhmässä noin 10-12 urheilijaa) ja vastuuhenkilöiden kautta varatkaa aika ryhmällenne minulta. On tärkeää, että joku vastuuhenkilö lentopallo-hiihto-ampumahiihtopuolella ottaa asiakseen koota ryhmän ja hoitaa urheilijat noihin ryhmiin. Näin ryhmät saadaan täysiksi ja testit menevät sutjakkaasti. Alla on aikoja, joihin voitte sovitella ryhmän aikaa. Tarvitsen avukseni kaksi henkilöä mukaan näihin testeihin (tulosten kirjaaja, mittaajat ja ajanottajat).

Testin suoritusohjeet:

·         Ryhmän johtaja huolehtii ennen testiä hyvästä alkuverryttelystä (väh. 20 min; ensimmäinen testi on 50m juoksu ja siinä tarvitsee olla hyvä lämmin päällä; verryttelymalli esimerkkinä liitteenä) Ryhmänjohtajalle jaetaan osallistujien tuloskortit, joihin tulokset kirjataan

·         Verryttelyn jälkeen ryhmä etusuoralle, jossa testit aloitetaan alkuinfon jälkeen 50 metrin juoksulla. Testin suoritusjärjestys on tämän jälkeen 5-loikka kahden askeleen vauhdilla, kuntopallon heitto alhaalta eteen, kaksi liikkuvuustestiä ja viimeisenä kestävyyssukkula juoksu. Joitakin testejä voidaan tehdä limittäin yhtäaikaisesti ajan säästämiseksi.

·         Loppuyhteenveto ja tuloskorttien jako ryhmäläisille. Tulokset kirjataan myös ohjaajille jatkokäyttöön. Testistössä korostetaan sitä, että se on tarkoitettu oman ominaisuuskehityksen tarkkailuun. Testin voi suorittaa uudelleen ja katsoa kehitystä siinä valossa myöhemmin.

TESTIAJAT TULEVAT NÄKYVIIN MAALISKUUN  2013 AIKANA

LISÄTIEDOT: Koposen Ilpo

050-4145085

Ominaisuustestin idea: Ominaisuustestissä kartoitetaan urheilevan nuoren monipuolisuutta viiden eri fyysisen ominaisuuden avulla. Ominaisuustestin kokonaispisteet ilmaisevat monipuolisuuden tason. Kokonaispalautteen saa vain tekemällä kaikki testimuodot, mutta sen jälkeen pisteitä voi parantaa tekemällä testejä myös yksittäinen ominaisuus tai testi kerrallaan. Asiantunteva palaute kertoo urheilijan vahvuudet ja kehityshaasteet. Urheilija saa myös treenivinkkejä ja voi verrata tuloksiaan esim. ikä- ja lajitovereihin. Testit tehdään aina valmentajan valvonnassa. Ominaisuustestin perusosan tekemisen jälkeen voi testikokonaisuutta täydentää Ominaisuustesti –pro:lla, minkä avulla arvioidaan lihastasapainoa.

Lisätietoa: www.kasvaurheilijaksi.fi

LEPPÄVIRRAN VIRIN   ViVa-KLUBI

ViVa-klubi on koko seurassa toimiva Virin Valmentajien (ViVa) yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on paitsi yhdistää seuran jaostojen toimintaa omaltaosaltaan, myös tarjota palveluja seuraavasti

· yhteisiä luentoja valmennnuksen, ravitsemuksen ja lihashuollon alueilla

· järjestää koulutusta valmennukseen liittyen ylläpitää ns. valmentajapankkia, josta      tarvittaessa saadaan varavalmentaja tuuraamaan

· ylläpitää kirjallisuusluetteloa seuran eri jaostojen hallussa olevista, lainattavista valmennustietouden kirjallisuudesta

· muut projektikohtaiset tehtävät

Klubin toiminta on alussa ja yhteisiä suunnittelupalavereita on pidetty 3 kertaa ja löydetty paljon hyviä ajatuksia, joita voidaan toteuttaa yhdessä.

Terveisin,

Antero