WIKÄRIT - seuraottelussa Viri kiri kakkoseksi!

7.9.2016 klo 17:30

Virin joukkue Wikärien kakkonen

Heinäveden Yleisurheilijoiden suuri, yli 50 urheilijan joukkue, marssi voittoon Wikärit-seuraottelussa Leppävirralla. Täysi bussilastillinen lapsia huoltajineen takasi tämän vuoden Wikäreissä selvän voiton ennen Leppävirran Virin, Joroisten urheilijoiden ja Varkauden Kenttä-Veikkojen joukkueita. Heinävesi on vuosittain saanut mukaan omasta koulustaan kattavasti lapset tähän perinteiseen seuraotteluun mukaan. Ja ilohan sitä on katsoa kun Vokkolan kentällä urheilee paikallisia nuoria 130 urheilijan voimin. Viri oli saanut jalkeille 27 urheilijan joukkueen. Kilpailun yllätysjoukkue Joroisten Urheilijat toi kilpailuun mukaan peräti 30 urheilijaa ja Joroisten lapset olivat vahvoja erityisesti juoksumatkoilla. Varkauden Kenttä-Veikot oli tänä vuonna hieman säästöliekillä 20 urheilijan voimin.

Kilpailussa mukana ollut urheilutoimittaja Rauno Ylönen totesikin, että näitä matalan kynnyksen kisoja on hyvä järjestää paikallisten seurojen yhteisvoimin useampiakin kesän mittaan. Näin saadaan urheilijat uskaltautumaan mukaan kisoihin eikä kilpailemisesta tule kenellekään painetta ja turhaa pelkoa. Joukkueiden huoltajat pystyvät huomioimaan tämän tyyppisissä kisoissa kaikki lapset ja kannustusta jaettiinkin yli seurarajojen kaikille osallistujille.

Joka vuosi jaettava Ranen pytty päätyy kisojen parhaan juoksusuorituksen tehneelle juoksijalle. Tänä vuonna Ylösen Rane ojensi pokaalin Heinäveden 13-vuotiaalle Veera Kauhaselle, joka pinkoi sarjassaan 200 metriä todella hyvään aikaan 28,45. Veera on kunnostautunut kesän mittaan monissa eri juoksu-ja hyppylajeissa ja on seurakaverinsa Matias Ahtisen kanssa parhaiten menestyneitä urheilijoita alueen ikäkausisarjoissa. Matias teki P13-sarjan pituushypyssä wikäriennätyksen hyppäämällä pituutta 488.

Viristä lajivoittoihin ylsivät Veeti Mähönen P9-sarjan pituushypyssä tuloksella 298 ja Sisu Suvinen saman sarjan keihäässä kiskaisemalla 10,32. P11-sarjan keihäässä Eetu Kinnunen repäisi voittoon tuloksella 19,50 ja Abel Etula säesti hyvin kolmannella tilallaan heittämällä 17,51.. Korkeushypyssä tehtiin hyviä tuloksia useissa eri sarjoissa. T15-sarjassa Virin Anna Hyttinen ponnisti 135 ja Tiia Mähönen 130. T11-sarjassa Sara Mähönen oli korkeuden hopealla tuloksella 115 ja kolmanneksi hyppäsi Suvi Konttinen tuloksella 95. 11-vuotiaiden sarjan 150 metrillä nähtiin vauhdikasta menoa kun Neea Sorsa pinkaisi matkan aikaan 24,30 sijoittumalla toiseksi.

Viristä palkintopallille ylsivät vielä T9-kuulassa Emma Soininen, T11-sarjassa 150 metrillä Elli Ripatti, T13-sarjassa Sanni Kolari 200 metrillä, T15 300 metrillä juoksi Silja Väistö toiseksi ja Essi Kuittinen kolmanneksi. T15-sarjan kuulassa Mari Kasanen sijoittui toiseksi. P11-pituudessa Tuukka Nissinen hyppäsi hopealle 344 tuloksellaan ja kolmanneksi ylsi samassa lajissa Arttu Sallinen. Keihäänheitossa tuli myös P13-sarjassa hyviä sijoituksia. Elmeri Kosunen heitti kakkoseksi 26,78 kaarella ja Sakari Kosunen kolmanneksi tuloksella 26,45.

Ensi vuonna Wikärit kilpaillaan Heinäveden upouudella yleisurheilukentällä, joka valmistuu nyt syksyllä. Tämä on varmasti uusi hieno mahdollisuus kehittää yleisurheilutoimintaa Heinävedellä. Myös valmennus-ja kilpailuyhteistyöstä puhuttiin illan mittaan seuratoimijoiden kesken. Yhteistyössä alueen urheilutoimintaa on hyvä kehittää erityisesti 12-15-vuotiaiden urheilijoiden, ohjaajien ja valmentajien kesken, jotta saadaan porukat jatkamaan urheilua hyvässä ohjauksessa kohti aikuisikää.