Reetta ja Salla SM-mitaleille Kempeleen Saulin SM-maratonilla

8.8.2018

Leppävirran Virin juoksijat Reetta Nenonen ja Salla Riikonen ylsivät mitaleille Kempeleellä järjestetyissä Aikuisurheiluliiton SM-maratonilla. Salla Riikonen puristi ennätyksestään useita minuutteja pois ja juoksi pronssia ajalla 3.31,37. Molemmat puoliskot samaa vauhtia taivaltaneelle Sallalle mitali oli varsin kovan työn takana, sillä sekunnilleen samalla ajalla tullut juoksija sijoittui neljänneksi. Reetta Nenonen eteni puolimatkaan mukavaa alle 3,30-matkavauhtia, mutta lopussa viimeiset kilometrit olivat vaikeita.

• Aivan hirveän vaikea loppu, Toisen kilpailijan peesiapu pelasti paljon ja keskeyttämistä ei ihan helposti SM-maratoneilla edes harkita, totesi Reetta 35 kilometrin jälkeisistä vaikeuksista.

Loppuaika oli kuitenkin kelpo 3.36,42. Reetan ennätys 3.23 on muutaman vuoden takaa. Keväällä Reetta ylsi myös SM-maantiejuoksussa mitaleille. Virin Heikki Turunen juoksi myös hyvin maratonilla ja sijoituksena oli kahdeksas sija M40-sarjassa ajalla 3.26,06. Lisäksi Viriltä oli Kempeleellä mukana naisten puolimaratonilla Maria Miettinen, joka juoksi hienosti toiselle sijalle ajalla 1.32,14. Maria juoksee tänä kesänä vielä täysmaratoninkin tavoitteenaan oma ennätys.