Virin naiset jatkoon ensimmäisestä pudotuspelistä

24.2.2020

Naisten kakkossarjan ylemmän jatkosarjan lentopallo-ottelut jatkuivat viikonloppuna Areenalla kun Viri sai vastaansa Mikkelin Passarit. Ensimmäisen osaottelun Passarit olivat vieneet Mikkelissä nimiinsä 3-1 voitolla. Viri oli siis pakkovoiton edessä ja sitten kultainen erä ratkaisisi jatkoon menijän. Viri taisteli hienosti ja vaihtelevien tapahtumien jälkeen 3-0, (26-24, 25-23, 25-19) sekä kultaisen erän voitto 1-0 (25-21) toi Virille pääsyn 8 parhaan Naisten 2-sarjan joukkueen joukkoon. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja pelituntuman hakua puolin ja toisin aina viiden pisteen tuntumaan. Vierasjoukkue Passarit sai nopeammin pelinsä kulkemaan ja teki vähemmän virheitä, hetken näytti että Passarit vie erää miten tahtoo kun taululla oli lukemat Viri 6 ja Passarit 13. Virin aikalisä tilanteessa 14-20 ja sen jälkeinen peli , jossa vieraat syyllistyivät lukuisiin virheisiin toi Virin takaisin peliin mukaan. Kotijoukkueen vaikeat syötöt olivat myrkkyä vieraille ja Virille erävoitto jatkopalloilla 26-24. Toinen erä alkoi Passarien jotaess 4-11 erää kun huomattiin vaihdon yhteydessä että Virin kenttäjärjestys oli väärä ja kotijoukkueen pisteet nollattiin. Peli jatkui siis tilanteesta 0-12 vieraiden johtaessa. Viri aloitti hurmoksellisen takaa-ajon jossa raikuva yleisön kannustus sekä kenttäkuulutus toimivat tukena. Piste pisteeltä kotijoukkue kuroi umpeen mahdottomalta näyttänyttä eroa ja onnistui siinä niin että vieraiden peli sotkeutui pahasti, eivätkä passarin vaihto ja kaksi aikalisää muuttaneet pelin kulkua. Passarit syyllistyivät virheisiin ja erä uskomattomasti kotijoukkue Virille 25-23. Kolmas erä mentiin kotijoukkuueen komennossa miltei koko ajan, vieraat sortuivat lukuisiin omiin virheisiin ja Virille erä ja otteluvoitto 25-19 pistein. Otteluvoittojen ollessa näin tasan mentiin 5 minuutin tauon jälkeen 25 pisteen kultaiseen erään jota pelattiin tasaisesti 7 pisteen tuntumaan. Tämän jälkeen kotijoukkue sai tehtyä 5 pisteen eron ja piti hienokseltaan pelin ohjat käsissään, vaikkakin Passarit käväisi 18-19 johdossakin erän loppumetreillä. Virin vieheettömämpi peli erän lopussa toi voiton 25-21 pistein. Virin pelit jatkuvat puolivälierien merkeissä tulevien kahden viikonlopun aikana, periaatteella paras kolmesta.

Teksti: Antero Asikainen
Kuvat: Terho Happonen