Kiitos Sallalle blogin pitämisestä, vaikka päivityksiä ei enää tulekkaan, täällä voi käydä muistelemassa vanhoja!

 

LOKAKUU 2018

 

Syksy on jo pitkällä ja ensimmäiset lumisateetkin ovat tulleet Pohjois- Savoon.

Kevään ja kesän aikana on tapahtunut Virin hiihtorintamalla kaikennäköistä.

Tulevaa talvea jo odotellaan, vaikka vielä saatiin nauttia kesäisistä lämpötiloista viikonloppuna.

Hiihtopuolen toiminta on ollut hiljaista eloa, lukuunottamatta hiihtokoulua, mikä on pyörinyt syyskuun alusta lähtien sunnuntai- iltaisin Leppävirran hiihtoareenalla. Mukaan mahtuu, mikäli haluat oppia uusia taitoja suksilla, mietit miten voisit kehittää tekniikkaa tai olet kiinnostunut muuten vain hiihdosta.

Kilpailupuolella ei taida olla kuin huonoja uutisia. Salla laittoi lisenssihiihtojen osalta sukset naulaan kesän aikana, ja nauttii nyt pelkästää ultramatkojen tuomista fyysistä rasituksista. Harjoittelu on jo muutettu pitkien matkojen mittoihin, joten on hyvin epätodennäköistä, että paluu vitosen kisoihin tapahtuisi ihan lähivuosina. Heikki taisi tehdä saman päätöksen, jonka lisäksi uudet/vanhat harrastukset vetävät myös puoleensa.

Sadulla edessä on kirurgin veitsi ja näin ollen on sivussa ainakin talven 2019. Annetaan naisen parantua rauhassa, eikä turhaan odoteta paluuta kisoihin.

Useat ovat kyselleet naisten viestijoukkueen perään. No, jos ovesta lähtee enemmän ulos kuin mitä tulee sisään, on hankala saada viestijoukkuetta kasaan. Junioriosaston vaihdettua seuraa, ei viestijoukkueen kokoamisesta tule mitään. Sen varaanhan osittain toiminta laskettiin. Joten hieno esiinmarssi Suomen Cupin viesteissä loppui kuin kanan lento.

Virin värejä pidetään otsikoissa, mutta matkat ja lajit vaihtuvat. Toivottavasti hiihdon puolelle saataisiin Leppävirran päästä tomera toiminnankehittäjä, joka ottaisi hiihtokoulun lupaavat nuoret valmennukseen ja ohjaukseen, jotta hiihto ei kuolisi seuravalikoimasta kokonaan pois.

Syksyn väreistä nauttien,

Salla

 

Helmikuu 2018

Helmikuu oli vauhdikasta aikaa hiihtorintamalla. Talven kohokohta seuroille oli puolessa välin kuuta, kun Vieremällä hiihdetiin piirinmestaruuskilpailut ja maakuntaviestit.

Virin tavoitteena oli saada mahdollisimman moneen lähtöön joukkue. Tästä tavoitteesta jouduttiin hieman tinkimään, sillä nuorten sarjoihin eikä pienten tyttöjen lähtöön hiihtäjiä löytynyt.

Perhesarjassa Konttiset kävivät nappaamassa pronssia ja aloittivat viestit hienosti Viriläisittäin. Pienet pojat saivat joukkueen kasaan, kun Oton lisäksi hiihtokoulussa kunnostautunut Juho ja Sadun poika Lasse lähtivät urheasti viivalle. Paljon ei tarvitse poikien hiihtomääriä ensi vuodelle kasvattaa, jotta pääsevät viiden kovimman joukkueen joukkoon. Aika hyvä suorituksilla eikä menty edes vanhoilla pojilla. :)

Yleisten miesten joukkueen kasaamisessa oli jo hieman haastetta sairastumisten vuoksi, mutta niin vain saatiin viivalle kilpailukykyinen joukkue. Ensi vuodelle jäi ihan vähän petrattavaa, sillä edellisen vuoden sijoitus heikkeni pari pykälää. Tosin, taisi keski- ikä joukkueella mennä jo veteraanisarjan puolelle, kun suurin osa hiihtäjistä pääsee kilpailemaan koukkupolvisarjassa. Haastetta ensi vuodelle saada miehet terveeksi ja revanssihengessä viivalle.

Naisten yleiseen sarjaan kerättiin sitten kaikki mahdollinen Virin suksilla pysyvä naisedustus. Lähtökohtana oli, että ykköstiimi lähtee taistelemaan mitalista ja ainakin pronssisaumaa hakemaan. Kakkostiimi koottiin junioreista ja kolmostiimi oli muuten vain innokkaitta hiihtäjiä. Kolme joukkuetta oli siis viivalla, mikä on aika loistava suoritus siitäkin huolimatta, että sairastumisia tuli aivan viime hetkilläkin.

Iloisin yllätys koettiin varmasti loppusuorakamppailussa, kun Jaana kukisti loppukirissä Iisalmen Visan ankkurin ja toi Virin naiset pitkästä aikaa voittoon naisten yleisessa sarjassa. Voitte uskoa, että ilo oli ylimmillään, sillä kukaan hiihtäjistä ei ollut uskoa silmiään tuloslistaa !! Ilo otettiin kyllä irti ja nautittiin onnistumisesta. Tästä tsempit ensi vuodelle junioriporukalla, sillä ykköstiimin keski- ikä heilahti 40 ikävuoden huitteille. Voisimme siirtyä jo kakkosjoukkue tasolle hiihtämään.

Talvea on jäljellä vielä kuukauden verran ja isommat kisat ovat edessä. Nuorten sarjojen viimeist SM-kisat kilpaillaan Tamereella maaliskuun toisen viikonloppuna. Yleisen sarjan SM- viesti on tarjolla huhtikuun 7.päivä Taivalkoskella.

Harmittavasti osa hiihtäjistä on kärsinyt sairastumisesta talven aikana. Toivottavasti saamme vielä nähdä muutaman onnistuneen suorituksen tämän talven aikana. Kuukauden päästä laitetaan jo juoksukenkiä jalkaan ja aletaan nauttia harjoittelusta ensi talvea varten.

Salla

 

Huhtikuu 2018

Talvi alkaa pikku hiljaa kääntyä kevääksi ja onkin aika tehdä pientä analyysiä menneestä talvesta.

Virin hiihtäjät ovat suurimmalta osin lopettaneet kisakautensa ja nyt nautiskellaan viimeisistä hiihtokeleistä auringon paisteessa. Lunta ainakin riittää vielä vappuun saakka, kun vain latukoneet käyvät tekevässä uraa kilometrien kerääjille.

Mutta mites se talvi Viriläisten osalta menikään?

Pohjois- Savon Nuorisocupissa edustajina olivat Otto ja Janina. Otto sijoittui kovassa M12 sarjassa 8.sijalle. Janina   sijoittui N16 sarjassa sijalle 5. Leppävirran Viri oli seurapisteissä sijalle 9. Oton hiihdot paranivat selkeästi talven edestessä. Ensi talvena nähdään Otolta kovempaa menoa, sillä huhujen mukaan hiihtolehden venyttelyvinkit ja pitkän matkan hiihdon harjoitteluohjeet ovat olleet lukujen alla.

Hienoa oli myös nähdä Janinalta ehjä hiihtokausi edellisten hiihtokausien mennessä hiukan sairastellessa. Nuorelta naiselta nähtiin hyviä hiihtoja pitkin talven, mutta harmillisesti juuri tärkeimmällä viikolla, sairastelu pilasi parhaan tuloksen saamisen ulos kehosta. Onneksi kovia kisoja tulee ensi talvenakin.

Nuorten naisten osalta Aino kamppaili hiihdon ja ampumahiihdon osalta mallikkaasti. Pieni sairastelu haittasi parasta mahdollista menoa viimeisissä kisoissa. Edellisen talven vaikeudet oli vaihdettu onnistuneeseen harjoitteluun kesän aikana, mikä näkyikin talven suorituksissa kummankin lajin puolella. Jennin kausi lähti hienosti käyntiin joulukuussa, mutta Iisalmen Nuorten SM- kisojen jälkeinen sairastelu haittasi loppukautta niin ettei parasta mahdollista suorittamista saatu ulos. Sisulla nainen oli kuitenkin mukana sekä Vöyrin Suomen Cupin viestissä että Taivalkoskella SM- viestissä.

Hienointa talvessa oli kuitenkin se, että Viri sai viesteihin mahdollisimman monta joukkuetta viivalle, varsinkin maakuntaviestissä. Viisi joukkuetta viivalla vähällä hiihtäjämäärällä osoittaa, että hiihtointo ei ole kuollut Leppävirran ihmisiltä. Pienellä houkutuksella sairastuneiden tilalle saatiin varamiehet ja joukkue kilvoittelemaan.

Myös naisten viestijoukkueen ilmestyminen lähtöviivalle Suomen Cupin viestissä sekä SM- viestissä oli aika iso juttu. Vaikka sairastelut pilasivatkin Sm- viestin ja saivat aikaan naisissa pienoisen pettymyksen, oltiin iloisia siitä, että pääsimme viivalle kahdessa sovitussa viestissä ja vertailemaan vauhtia muihin kansallisen tason hiihtäjiin. Jospa ensi talvena Virissä olisi pari varanaista mukana, että voidaan korvata lennosta terveet hiihtäjät viivalle.

Nyt ynnätään kukin tahollaan talven asiat yhteen, mietitään kuviot kuntoon kesän harjoittelun suhteen ja ilmestytään entistä kovempina viivalle ensi talvena. Kesällä on luvassa monia hienoja kisoja, joissa voi kuntoa kehittää. Nähdään lenkkipolulla !!

 

Salla

 

Suomen Cup Vöyri 3x5km viesti perinteisellä.
Jenni, Salla ja Satu

 

Tammikuu 2018

Eletään tammikuun ensimmäisiä oikeita pakkaspäiviä Savonkin alueella.

Lunta on ollut riittävästi, mutta pakkaskelit ovat antaneet odottaa itseään. 

Tämän tammikuun aikana on sivakoitu jo yhdet Nuorten SM- kilpailut Iisalmessa ja yhdet yleisen sarjan SM- kilpailut Vantaalla sekä Suomen Cup Vöyrillä.

Nuorten SM- kisoissa Aino ja Jenni olivat Virin ainoat edustajat. Perjantaina hieman haasteellisissa olosuhteissa tytöt hiihtivät perinteisen 5km kilpailun. Molempien tyttöjen suoritukset olivat hyvät tämän talven hiihtoihin nähden. Ero oman sarjan kärkeen pysyi samana, mitä se oli aikaisempien kisojen perusteella. La vuorossa oli vaparin sprintit, joissa tyttöjen kohtaloksi koitui karsiutuminen erävaiheista. Su osalta kumpikin tyttö jätti startin väliin, johtuen kehossa olleesta kuormituksesta.

Vantaalla ei Virillä ollut edustusta, vaikka syksyllä harkittiin parisprinttiviestiin lähtöä. Ratkaisu oli kuitenkin oikea, koska Jennille varsinkin kisojen myötä kuorma kehossa olisi lisääntynyt. Jospa seuraavina vuosina ko.kilpailut olisivat hieman lähempänä, niin ajatusta voitaisiin viedä myös tekojen tasolle.

Suomen Cup Vöyri tarjosi Virin naisille näytön paikan viestissä. Koska Vuokatin avausviestissä lokakuussa ei kellään ollut haluja lähteä vielä kokeilemaan vauhtia, todettiin Vöyrin olevan ainoa "lähellä" oleva viestikisa ennen Taivalkosken SM- viestejä. Onneksi viivalla eivät olleet kaikki parhaat ja näin ollen saatiin erinomaista kokemusta sekä Jennille että meille muille ko.kisojen järjestelyistä ja viestiin valmistautumisesta. Menestyspaineita naisilla ei ollut, ainoastaan Virin värien esiintuominen taas Suomen cupin viestissä ja maaliin pääseminen ehjällä suorituksella riitti tälle kolmikolle vallan mainiosti. Jenni sai kunnian aloittaa ensimmäisen aikuisten viestin ja päällimmäisenä jäi varmaankin mieleen "paukusta täysillä" lähteminen. Muuten viesti kulkikin suunnitelman mukaan, eli Salla ja Satu saivat tehdä täysin oman suorituksensa. Ja mikä parasta, olisi aivan mahtavaa päästä taas kilpailemaan seuran värien puolesta viestissä.

Joulukuun ja tammikuun aikana kisoja on ollut mukavan paljon Pohjois- Savon alueella, ettei ole tarvinnut kauemmaksi lähteä lunta ja startteja hakemaan. Jokainen Virin kisalisenssin omaava hiihtäjä on saanut kisakauden avattua. Maakuntaviestissä nähdään, miten Virin värit viilettää muun maakunnan hiihdon mukana. Eikun kaikki mukaan hiihdon riemuun !!

Salla

Hiihtäminen on NIIN mukavata hommaa....

HIIHTÄJÄN JOULU

Virin hiihtäjät alkavat valmistautumaan pikku hiljaa joulun viettoon. Loistavan alkutalven aikana olemme saaneet useita onnistuneita suorituksia niin kisaladulla kuin hiihtokoulussakin.

Hiihtokoulussa on ollut vilinää ja vilskettä tarjolla. Naurua ja iloa on kuulunut kallion sisällä kun uusia temppuja on opeteltu, hiihtotekniikkaa unohtamatta. Tasapainoilu suksilla tuo uusia elämyksiä ja tätä elämysten tuottamista me jatkamme joulutauon jälkeen tammikuussa. Toivottavasti pääsemme kallion sisältä ulkotiloihin ja hiukan vaativimpiin maastoihin harjoittelemaan syksyn aikana opittuja taitoja.

Isommat kilvan hiihtäjät ovat käyneet ahkerasti kisoissa. Harjoituskausi on selkeästi jokaisella ollut onnistunut, sillä palkintopallisijoituksia on tullut useampi alkutalven kisoista. Nuorten SM- kisat Iisalmessa kertovat, missä mennään valtakunnallisella tasolla. Tsemppiä kaikille valmistautumiseen isoihin kisoihin !!

Vanhemmat hiihtäjät virittelevät vielä kuntoa tulevia hiihtoa varten. Maakuntaviestijoukkueita mietitään jo tiuhaan, onko viivalla enemmän kuin yksi joukkue/ sarja. Kaikki halukkaat pääsevät varmasti hiihtämään ja kokeilemaan kuntoaan viestin huminassa.

Naisten viestijoukkue on starttaamassa Vöyrissä ensimmäiseen viralliseen viestiin Suomen Cupissa. Perinteisellä mennään 3x 5km. Peukut pystyyn, että kaikki pysyvät terveinä ja välineet viestin aikana ehjänä, että saadaan kolmikko maaliin. Viestistä lisää, kun maaliin ollaan hiihdetty. :)

Joulun aikaan Puijolla on tarjolla esimakua ensi vuoden Nuorten SM- kisojen laduista. Suurin osa Virin hiihtäjistä löytyykin lähtölistalta, joten jos et keksi tapaninpäivänä muuta tekemistä, niin tulehan kannustamaan Viriläiset voittoihin omissa sarjoissaan. Uutena vuotena sama porukka siirtyykin sitten Iisalmeen kokeilemaan vauhtia loppiaisen Nuorten SM- kisaladuilla.

Mukavat joulun odotusta ja liukkaita suksia. Nyt lumi taitaa riittää hiihtämiseen joka puolella Pohjois- Savoa!!

Ladulla nähdään,

 

Salla

 

 

M40 sarjan suksien testaus käynnissä. Pitovoitelun kanssa kevyttä ongelmaa koko viikon verran, mutta tällä kertaa taisi osua tälli kohdalleen jokaisella hiihtäjällä.
Taktiikan hiominen käynnissä. N35 sarjan naiset yrittävät puhua Hanskia ympäri paukusta täysillä taktiikkaan.
Jutta valmiina revittelemään.
Kisan jälkeen käytiin polskimassa paikallisessa kylpylässä.

PARISPRINTTIVIESTI KILPAILU RUKAN HIIHTOLEIRILLÄ

Tänään pidimme leirikilpailun. Eilisiltana julkaistiin parisprinttiparit, joilla kilpailimme verisesti toinen toista vastaan. Parit olivat tasaiset ja lopputuloksissa kaikki 5 joukkuetta olivat 1min sisällä. Joukkueet oli jaettu periaatteella, että jokaisessa joukkueessa on yksi ”koukkupolvi” ja yksi junnu, kuitenkin oli kaksi Junnu joukkuetta: Jenni ja Hannele sekä Akseli ja Janina. Kilpailumatka oli 1km, jonka jokainen kiersi 3 kertaa.

Aloitusosuudella olivat koukkupolvet Salla, Mikko, Heikki ja nuorisotiimistä Akseli ja Jenni. Miehet saapuivat vaihtoon yhtä matkaa ja naiset hieman miesten perässä.   Seuraavaksi oli junnuosaston ja Jaanan vuoro hiihtää. Vaihto sujui sulavasti ja päästiin liikkeelle Janina keulassa, Aino ja jutta kannassaan. Aino pääsi matkalla ohittamaan toiset tytöt ja tuli kärjessä vaihtoon, josta hänen parinsa huikea Heikki pääsi kiskomaan takaa-ajavaa joukkoa karkuun. Vaihtoon saapuessa miehet olivat kuitenkin yhdessä porukassa. Ja naiset tulivat melkein tasoissa vähän miehille jääneenä. Ja tällaisena tilanne pysyi maaliin asti, Heikin tullessa viimeiseen vaihtoon ensimmäisenä ja Ainon pitäessä paikka maaliin asti, vaikka Janina saikin saavutettua häntä matkalla. Kolmanneksi sivakoi Sallan ja Jaanan koukkupolvi tiimi ja neljänneksi Jennin ja Hannelen junnutiimi. Mikon ja Jutan joukkue joutui harmillisesti keskeyttämään ennen ankkuriosuutta Jutan hengitysvaikeuksien vuoksi. Dramatiikalta ei siis myöskään vältytty.

Kilpailu oli jokatapauksessa onnistunut ja urheilijat olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja nyt on pikkuhiljaa hyvä alkaa keskittymään tulevaa kautta varten.

 

Aino

Rukan Saaruan ladulla oli vilskettä maanantaina aamuna. Ketäs siellä hiihtelee maajoukkueverkkareissa??
Ei ollutkaan maajoukkueen uudet vahvistukset, vaan Leppävirran Virin M40 sarjan kovimman menijät.

RUKAN HIIHTOLEIRI 2017

Leppävirran Virin aktiivisimmat kilvanhiihtäjät vahvistettuna vierailevien seurojen hiihtäjiltä suuntasivat kohti Rukan vaativia latuja viikon 48 ajaksi. Tarkoituksena on hankkia reipas hiihtokunto tulevan talven kisarumbaan, johon kuuluu niin SM- kisoja kuin kansallisia hiihdon ja ampumahiihdon kilpailuja.

Ainakin luulot otettiin heti pois, kun sunnuntaina päästiin korkkaamaan MC- ladun kovat nousut ja vauhdikkaat laskut.  Leiri viikon päätteeksi suurimmalla osalla hiihtäjistä on tarkoitus startata FIS Rukan kansallisissa kisoissa, lauantaina perinteisellä ja osa sunnuntaina jatkaa vielä vaparin kilpailulla. Ja koska Rukalla ollaan, niin latuhan on helpoin mahdollinen eli samaa latuprofiilia pitkin mennään mitä maailman A- luokan hiihtäjät. Saas nähdä miten loikka on päällä vielä stadionin loivapiirteisessä nousussa.  :)

Sunnuntaina henkseleitä paukutellen veteraaniosasto lähti kokeilemaan, miltä se taas pitkästä aikaa tuntuu nousta oikeita mäkiä ylös ja laskea vauhdikkaampaa mäkeä alas. Tämän ensimmäisen ja viimeisen latuun tutustumisen jälkeen voidaankin sanoa, että se joka tulee kisassa maaliin hengissä, on osannut laskea kuoleman kurvit Impilinnan laskussa oikein sekä rytmittää vauhtinsa rennoksi ylämäissä. Taitaa mennä auraustöihin veteraaniosaston osalta tämä kilpailu. :)

Onneksi sentään vähän helpompaakin latua on tarjoa Saaruan suunnalla, vaikka eihän täällä lunta ole niin paljon, että perinteisen uraa olisi ollut mahdollista tehdä. Kuitenkin vaparin treeniä pystyy loivemmissa kurveissa harjoittelemaan kohtuu hyvin. Katsotaan, miten viikko lähtee etenemään, kun nähdään kuka treenaa eniten ja kuka hiihtää vielä talvella kovien.

Salla

Heikki peesasi muutaman kierroksen naisten kilpailun kakkosta ja kolmosta.
Miesten kärki heilahti toistamiseen Sallan ohi kisassa.

Kontiolahti Ski, pitkien hiihtomatkojen avauskilpailu

 

4.-5.11.2017 Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy järjesti kauden ensimmäiset pitkien matkojen kilpailut Kontiolahden jäähdytetyllä ladulla. Kilpasarjat hiihtivät 4km latua, joka sisälsi 8x ässänousun ylös 32km matkalla ja kuntosarjalaiset hiihtivät tasaisempaa 3km latua 7x.

Kilpailuviikolla olleet kovemmat pakkaset ja satanut lumi saivat ladun hyvään kuntoon ja varsinkin lauantaina ladut olivat perinteisen tyylin kilpailuun unelmakunnossa. Pystyi hiihtämään koko matkan uralla, jos kunto vain antoi myöten. Lauantain ja sunnuntain välisenä yön tuli sen verran vettä, että latu muuttui varsinkin ampumapenkan alueella suhteellisen sohjoiseksi ja vetiseksi. Muutoin latu oli täydellisessä kunnossa eikä pehmentymistä tapahtunut.

Lauantaina kilpailijoita oli varsin vähän. Salla ja Heikki ottivat tavoitteeksi hiihtää rennon reipasta vauhtia, hyvällä hiihtotekniikalla ja kehoa kovempaan hiihtovauhtiin totuttaen. Lähtöpiippauksen jälkeen oma paikka löytyi varsin nopeasti. Parasta kisassa oli se, että sai todellakin hiihtää omaa hyvää vauhtia ja keskittyä omaan tekemiseen. Sijoitukset jaettiin jo lähtösuoran jälkeisessä kurvissa 200m hiihtämisen jälkeen. Ei siis jäänyt jossiteltavaa. Miesten voiton vei ylivoimaisesti Maaningan Mahdin Riku Ollikainen. Taisipa mies mennä sekaisin omissa kierroksissaan, kun Heikin ohitettuaan unohti kurvata maaliin. Heikki jäi siis voittajalle yhden kierroksen verran.

Salla sai hiihdellä omaa vauhtiaan naisten kakkosena maaliin saakka. Voittaja FullFitProTeamin Niina Virtanen meni maaliin, kun Salla lähti viimeiselle kierrokselle, 4km tuli eroa voittajaan, ajallisesti n.13 minuuttia. Vesikelin suksella ja liisterivoitelulla mentiin. Kelin kostuessa, suksen pito varsinkin ässänousussa, olisi pitänyt ottaa tarkemmin huomioon. Viimeisillä kierroksilla tehtiin ojentajilla aika paljon töitä pidon heikentyessä.

Sunnuntain kisaan lähdettiin suosiolla tarkkailemaan miesten ampumahiihdon kärjen vauhtia. Onneksi naistenkin kisaan tuli sen verran kovia naisia viivalle, ettei palkintojen jakoon ollut asiaan. Sijoitukset Heikin ja Sallan osalta ratkaistiin jälleen lähtösuoran jälkeisessä kurvissa. Keli oli selkeä vesikeli, johon startattiin oranssipohjaisella suksella 3mm urilla höystettynä. Suksi toimi aivan loistavasti eikä edes ampumapenkan sohjoiseksi vesiliirto saanut vauhtia pysähtymään. Kiitokset Karelia Ski ja Petri Tiainen, joka auttoi kumpanakin päivänä suksien voitelussa.

Kisakausi on siis aloitettu ja ensimmäisten kisojen perusteella kunto ei ole ainakaan huonompi kuin viime vuonna. Tästä on hyvä jatkaa kohti Rukan lumileiriä ja siellä odottavia kauden ensimmäisiä sprinttimatkan kilpailuja.

Salla

Jenni hiihti Tahkolla 1,6km ensilumen ladulla 22.10.2017
Heikki Turunen Tahko Vuorijuoksu 2017, miehet yleinen 21km. Kuva Paavo Hiltunen.
Salla Riikonen Tahko Vuorijuoksu 2017, naiset yleinen 21km. Kuva Paavo Hiltunen.
Jenni Kortelainen Tahko Vuorijuoksu 2017, naiset yleinen 12km. Kuva Paavo Hiltunen.

Hiihtokausi lähestyy

 

Alkaa olemaan se aika vuodesta, kun hiihtäjät etsivät erinäköisillä keinoilla valkoista kultaa suksiensa alle. Useammalle paikkakunnalle ensilumen latuja on avattu ja kohta päästää ulkona hiihtämään myös Kuopiossa.

Ennen kuin lumella päästään, piti viimeiset juoksuinnot käydä jättämässä Tahkolle, Vuorijuoksun merkeissä. Virin väreissä numerolappua rintaan sovittu 12km Jenni ja 21km matkalla Salla ja Heikki. Kylmähkö keli teki reissusta reisiä jäätävän, mutta pääasia että keuhkot saatiin ruttuun ja näin ollen erinomainen harjoitus tulevia pitkän matkan hiihtoja varten. 

Jenni kävi hiihtämässä myös Tahkon ensilumen ladulla, joka oli pakkasöiden siivittämänä erinomaisessa kunnossa. Yhteen suuntaan 800m lenkillä sai väistellä muita hiihtäjiä, sillä tähän aikaan vuodesta jokainen hiihdetty kilometri on tärkeä.

Kesän ja syksyn aikana on tehty raakaa perustyötä tulevan talven eteen. Välillä menty numerolappurinnassa juoksukilpailuissa, välilä rullasuksilla hiihtoliikkeitä tehden.

Jokainen seuran hiihtäjä odottaa kisakauden alkamista ja kunnon kehitysaskeleiden näkymistä tulevissa karkeloissa. Tulevana viikonloppuna Virin naisia ei vielä nähdä Suomen Cupin viestissä, mutta talven mittaan seuran värit viilettävät myös näissä kisoissa.

Mutta ei huolta. Virin värit laitetaan viivalle pitkien matkojen kisojen avauksessa Kontiolahdella 4.-5.11.2017, kun Salla ja Heikki starttaavat lauantaina perinteisen 32km matkalle ja sunnuntaina verrytellään 32km vapaalla hiihtotyylillä. Jos kilpailemaan lähdetään, niin sitten vedetään kaikki matkat. Tuleepahan tuplattua tämän talven hiihtokilometrit oikein reippaasti yhden viikonlopun aikana.

Lumihiutaleita odotellen,

 

Salla