Turnauskuulumisia D-tytöt kaudella 2015-2016

Leppävirran Virin D-tyttöjen lentopallokausi käyntiin Kuopiossa

Lentopallon Pohjois-Savon maakuntasarja D-ikäisten tyttöjen osalta käynnistyi Kuopiossa Pohjantienkoululla isänpäivänä 8.11.2015. Turnausten alkua oli Leppävirran Virin joukkueessa jo ehditty pitkään odottaa, sillä valmistautuminen kauteen aloitettiin jo elokuussa. Turnaukseen lähdettiinkin todella innokkain mielin ja isolla joukkueella. Syksyn mittaan harjoitusrinkiin on saatu lisää tyttöjä Varkaudesta, joten Kuopioon suunnisti kaikkiaan kymmenen Viriläistä tyttöä. Maakuntasarjaa pelaa Leppävirran Virin lisäksi Iisalmen Visa, Puijo Wolley Kuopiosta sekä Kiuruveden Luomu Wolley. Turnauksia järjestetään syksyn mittaan kaikkiaan kolme ja jokaisessa turnauksessa Viri pelaa yhden pelin jokaista joukkuetta vastaan.

D-tytöissä pelataan neljä pelaajaa kentällä -säännöillä, joten kymmenen hengen joukkue tarkoitti Virin joukkueessa pitkää vaihtopenkkiä. Niinpä ennen turnausta jo sovittiin, että pelivastuuta jaetaan joukkueen kesken siten jokainen tytöistä saa pelata kaksi peliä. Ensimmäiseen peliin vastustajaksi Virittäret saivat ennalta aivan tuntemattoman joukkueen Iisalmesta. Pelin alussa jännitys ja odotus olivat käsin kosketeltavat. Ensimmäiset pallot sujuivat molemmilta joukkueilta tunnustellessa sekä peliä että oman joukkueen kannustusta. Vähitellen kuitenkin treeneissä opitut kuviot sekä rentous pelaamiseen alkoivat löytyä ja Virin tytöt ottivat pelin selkeästi hallintaan. Ensimmäinen erä Virille 25-10. Toisessa erässä Iisalmen Visa muutti taktiikkaa ja ryhtyi palauttamaan pallot yhdellä kosketuksella takaisin Virin puolelle. Taktiikkamuutos tiesi töitä Virin tytöille, mutta joukkue jaksoi silti hienosti jauhaa omaa kolmen kosketuksen kuviotaan. Palkintona Virille toisen erän voitto numeroin 25-17 ja otteluvoitto numeroin 2-0.

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettui Kiuruveden Luomu Wolley. Edellisellä kaudelle Viri ja LuoWo kohtasivat useammankin kerran ja aina tuloksena oli tiukkoja otteluja. Eikä tämä vuosi tuonut poikkeusta. Virin ja LuoWon välinen ottelu oli erittäin hyvännäköistä juniorilentopalloa, sillä molemmat joukkueet pelasivat taitavasti pääosin kolmella kosketuksella. Onnistuneita hyökkäyksiä ja torjuntoja tuli molemmille joukkueille. Hyökkäyksissä LuoWo oli kuitenkin Viriä terävämpi ja pystyi tarkemmin sijoittamaan hyökkäyspalloja tyhjiin kenttäosiin. Vasta toisessa erässä Viri löysi kaivattua rohkeutta ja voimaa hyökkäyksiin, mutta ryhtiliike alkoi liian myöhään. Toinen ottelu LuoWolle 2-0 (25-14, 25-19)

Kolmannen ja viimeisen pelin vastustaja oli myös edelliskaudelta tuttu Puijo Wolley. Kolmannessa ottelussa turnausjännitys oli jo haihtunut ja ensimmäinen erä sujui Viriläisiltä jo rutiinilla. Erävoitto PuWosta saatiin leikiten numeroin 25-9. Helppo ensimmäinen erä sai ilmeisesti kuitenkin tyttöjen mielet kääntymään liian aikaisin ajattelemaan otteluvoittoa, sillä toisesta erästä hävisi täysin harjoiteltu pelitapa ja keskittyminen. Puijo otti heti erän alkuun kymmenen pisteen kaulan, jota ei enää saatu kiinni vaikka omaa peliä pystyttiinkin parantamaan. Toinen erä Puijolle numeroin 18-25. Kolmannessa erässä ote pidettiinkin tiukasti Virillä jo heti ensimmäisistä syötöistä lähtien. Peruspelaaminen toimi ja palkintona kolmannen erän (15-12) ja koko ottelun voitto numeroin 2-1.

Kuopion turnauksessa oli hieno taas nähdä miten harjoittelu tuo tulosta. Peli oli viime kaudesta mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla. Lisäksi oli hieno nähdä miten hyvin Varkaudesta Viriin siirtyneet pelaajat pääsivät joukkueeseen ja peliin mukaan. Iso ja turnauksen paras kannustusjoukko Leppävirralta sekä Varkaudesta sai ylpeänä seurata joukkueen Jenna Hartikainen, Viivi Kauppinen, Veera Kinnunen, Inka-Julia Kolehmainen, Katja Kumpulainen, Venla Räsänen, Janna Röyttä, Julia Röyttä, Senni Shemeikka ja Ella Suihkonen peliä.

Ensimmäinen voitettu peli! Huuto on sen mukainen
Välillä puretaan peliä ja syödään eväitä
Julia nostaa

Virin D-tytöt lentopalloturnauksessa Kiuruvedellä

Pohjois-Savon maakuntasarjan kauden toinen turnaus järjestettiin Kiuruvedellä lauantaina 28.11. Edellisestä turnauksesta oli vierähtänyt jo kolme viikkoa, joten peli-intoa ja odotusta oli koko joukkueella runsaasti. Toiseen turnaukseen osallistui Leppävirran Viristä kahdeksan tytön joukkue, joten pelaajia oli taas neljällä pelaajalla pelattaviin peleihin reilusti. Edellisen turnauksen tapaan peliaikaa tyttöjen kesken jaettiin nimeämällä kaksi peliä ja yksi huilivuoro jokaiselle tytölle.

Pelillisesti turnaus kulki hyvin saman tapaan kuten ensimmäinen turnaus. Vastassa oli isäntäjoukkue Kiuruveden Luomu Wolleyn lisäksi tutut Iisalmen Visa ja Puijo Wolley. Ensimmäiseen otteluun Virin vastustajaksi asettui Iisalmen Visa, joka edellisessä turnauksessa oli virittärille helpohko vastus. Tällä kertaa peli oli Virille kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. Iisalmen Visa pelasi alusta alkaen terävästi ja taitavasti Virin katsellessa pallojen pomppimista omaan kenttään. Olisikohan ennakkosuosikin paineet tehneet joukkueelle tepposet, sillä oma harjoiteltu pelityyli ei tyttöjen mielessä tahtonut millään pysyä. Ensimmäinen erä oli menossa jo hyvää vauhtia Visalle, mutta hyvien syöttöjen ansiosta Virin tytöt punnersivat väkisin rinnalle ja ohi voittoon (25-20). Toiseen erään odoteltiin jo herännyttä Virin joukkuetta, mutta edelleen jalka painoi niin että erä luiskahti Visalle numeroin (23-25). Kolmanteen erään erähäviöstä tuohtunut Viri tuli vihdoin oikealla asenteella ja heti palkintona selkeä erävoitto (15-6).

Toisessa ottelu pelattiin isäntäjoukkue Luomu Wolleytä vastaan. Edellisessä turnauksessa LuoWon joukkue todettiin erittäin taitavaksi ja niinpä tähän peliin kasattiin Virin tytöistä mahdollisimman kova vastus. Tuloksena olikin erittäin hyvän näköistä peliä ja pitkiä palloja iskuhyökkäyksineen ja torjuntoineen. LuoWon tytöt kuitenkin ratkaisivat pitkät pallorallit paremmalla liikkeellä kerta toisensa jälkeen LuoWolle. Tuloksena selkeä 2-0 otteluvoitto LuoWolle numeroin 25-8 ja 25-13. Vaikka häviö olikin Virille selvä, oli ottelussa selkeästi monta ilon aihetta. Liike oli peliin palannut ja omaa peliä pelattiin suunnitelman mukaan.

Kolmannessa ottelussa vastassa olivat Puijo Wolleyn tytöt. Edellinen kohtaaminen PuWoa vastaan meni tiukaksi vääntämiseksi, joten nyt Virin tytöt tiesivät olla hereillä ensimmäisestä syötöstä lähtien. Hyvä vire ja liike tuottivatkin heti palkintoa. Pelin kontrolli oli koko ottelun ajan Virillä. Palkintona selkeä 2-0 voitto numeroin 25-19 ja 25-16.

Toisen turnauksen jälkeen Viri jatkaa maakuntasarjassa toisena ja on vahvasti matkalla kevään Itä-Suomen aluemestaruussarjaan. Toisen turnauksen parhaina pelaajina palkittiin Veera Kinnunen ja Inka-Julia Kolehmainen. Turnauksessa olivat lisäksi Viriltä mukana Julia Röyttä, Janna Röyttä, Jenna Hartikainen, Katja Kumpulainen, Viivi Kauppinen ja Senni Shemeikka. Maakuntasarjan viimeinen turnaus pelataan 19.12.2015 Iisalmessa.

Inka-Julia passaa
Julia iskee
Veera taistelee
Viivi nostaa

Virin D-tytöt harjoittelemassa kuudella pelaamista

Itä-Suomen Lentopallo käynnisti kuluvalle lentopallokaudelle turnauskokeilun, jossa D-ikäiset lentopalloilijat pääsevät harjoittelemaan kuudella pelaamista isolla kentällä. Monelle D-ikäiselle isolle kentälle siirtyminen on ensi talvena C-ikäluokassa ajankohtaista, joten etukäteen harjoittelu luo hyvää pohjaa tulevaan ikäluokkaan. Ensimmäinen itä-suomalaisille D-ikäisille lentopallojoukkueille vapaehtoinen cup-tyyppinen turnaus järjestettiin Outokummussa lauantaina 5.12.2015. Turnaukseen uskaltautui harjoittelemaan kaikkiaan kuusi tyttöjoukkuetta: Kaksi joukkuetta Mikkelin Passareilta, Joen Juju Joensuusta, Outokummun Partio, Puijo Wolley Kuopiosta sekä Leppävirran Viri.

Ottelutahti on marras- ja joulukuun aikana ollut D-ikäisissä hyvin tiivis, mutta siitä huolimatta koko Virin D-joukkue oli innokkaana lähdössä lauantai-aamuna lähdössä kohti Outokumpua. Luvassa oli uuden pelitavan lisäksi pelaamista uusia joukkueita vastaan. Kuudella pelaamista isolla kentällä oli harkoissa vain muutaman kerran ehditty testata, joten paljon uutta oli todella luvassa.

Turnauksessa pelattiin kahdessa alkulohkossa, joista kummastakin kaksi parasta jatkoi välieriin. Virin kanssa samassa alkulohkossa pelasi isäntäjoukkue Outokummun Partio ja Mikkelin Passareiden toinen joukkue. Virin ensimmäinen ottelu pelattiin Partion joukkuetta vastaan. Ottelun alku näytti heti että Virin tytöt olivat harjoituksissa kuunnelleet ohjeet tarkasti. Isolla kentällä sijoittuminen ja liikkuminen toimi heti hienosti ja ensimmäistä erää vietiin puoleen väliin asti Virin komennossa. Erän loppua kohti Partio sai kuitenkin kuvionsa kuntoon ja otti samalla komennon ottelusta. Partion terävät hyökkäykset ratkaisivat pitkät pallot ensimmäisen erän lopussa sekä toisessa erässä isännille. Tuloksena ensimmäisestä harjoituspelistä 2-0 tappio, mutta iloinen mieli omasta onnistuneesta pelistä. Alkulohkon toisessa ottelussa Viriä vastaan asettui Passarit. Ensimmäisen pelin hyvä liike oli hieman hidastunut ja syöttöjen vastaanotto alkoi kärsiä. Helpohkoista palloista huolimatta ensimmäinen erä annettiin Passareille. Välieräpaikka kiinnosti kuitenkin Virin tyttöjä niin, ettei erätappiosta lannistuttu. Toisessa erässä vastaanottovirheet korjattiin ja erä vietiin täpärästi Virille. Kolmatta erää ei aikataulusyistä alkulohkoissa pelattu, joten välieräpaikka ratkaistiin piste-eroilla. Lopulta kaksi pistettä ratkaisi välieräpaikan Virin eduksi.

Välierässä Virin vastustajaksi valikoitui Joen Juju. Pelillisesti välierässä ei päästy alkulohkon tasolle kuin ajoittain.  Silti Viri pystyi Jujun tyttöjä kiusaamaan aina erän ratkaisupalloihin saakka. Ratkaisupallot pomppivat kuitenkin Jujulle ja tuloksena 0-2 tappio ja Virittärille paikka pronssiotteluun.

Pronssiottelussa Viriä vastaan asettui Passareiden toinen joukkue. Vaikka kyseessä oli pitkän turnauspäivän neljäs ottelu, niin väsymystä ei Virin otteissa näkynyt. Heti alusta huomasi, että tämä ottelu halutaan voittaa. Ensimmäisestä erästä oli tulla täysin Virin näytöstä, mutta eräpalloja taidettiin loppujen lopuksi tarvita kahdeksan kappaletta ennen kuin erävoitto varmistui Virille. Toinen erä olikin sitten varsinaista vääntöä. Erä eteni lähes tasapisteissä, mutta ratkaisupalloissa Virin kantti kesti ja pronssiottelun voitto kuitattiin suoraan 2-0. Pronssiottelu oli kokonaisuudessaan sen verran jännittävää lentopalloa, että Virin kannustusjoukot malttoivat hädin tuskin istua. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden vastaavia harjoitusturnauksia.

Virin joukkueessa pelasivat Venla Räsänen, Julia Röyttä, Janna Röyttä, Jenna Hartikainen, Katja Kumpulainen, Inka-Julia Kolehmainen, Veera Kinnunen, Viivi Kauppinen ja Senni Shemeikka.

Inka-Julia nostaa
Taistellaan loppuun saakka
Senni nostaa
Vastaanottoryhmitys
PDF-tiedostoEetun raportti pelistä.pdf (937 kB)
D-tyttöjen kannattajan Eetun raportti 6 vs 6 pelistä

Virin D-tytöt syksyn viimeisessä turnauksessa Iisalmessa

Pohjois-Savon alueen lentopallon D-tyttöjen maakuntasarja saatiin päätökseen lauantaina 19.12.2015 Iisalmessa järjestetyssä turnauksessa. Turnauksessa oli tuttuun tapaan mukana kaikki neljä joukkuetta: Iisalmen Visa, Kiuruveden Luomu Wolley, Puijo Wolley ja Leppävirran Viri. Turnauksen panoksena oli maakuntasarjan loppusijoitukset, joiden perusteella määräytyvät keväällä pelattavat sarjat.

Virittärien turnauksen ensimmäiseen otteluun vastaan asettui isäntäjoukkue Iisalmen Visa. Aikaisemmat kohtaamiset Iisalmen Visaa vastaan ovat päättyneet Virin voittoihin, joten peliin lähdettiin hienoisessa ennakkosuosikin asetelmassa. Visa oli kuitenkin harjoitellut kovasti syötön vastaanottoa ja pyrki palauttamaan pallon aina suoraan takaisin Virin puolelle. Visan pelitapa pehmitti tehokkaasti Virin kolmen kosketuksen kuviota ja kun peli alkaa turhauttamaan, niin tuloskin on heti sen mukainen. Visalta saatiin ainoastaan yksi erä lopputuloksen ollessa 2-1 Iisalmen Visalle.

Toisessa ottelussa vastustajana oli taitava Kiuruveden Luomu Wolley. Turhautumiset saatiin jätettyä onneksi edelliselle pelikentälle ja otteluun tultiin uudella ilmeellä. Ensimmäinen erä meni hieman tunnustellessa, mutta erän loppuun saatiin hieno taisteluhenki päälle. Ensimmäinen erä meni kuitenkin selvästi LuoWolle. Toisessa erässä Viri taisteli hienosti ja erää vietiinkin tasaisesti aina puoliväliin saakka. Virin vastus oli selkeästi tehokkainta tällä kaudella LuoWoa vastaan. Erän lopussa LuoWon taitavat tytöt saivat kuitenkin pallot pudoteltua Virin kenttäpuoliskolle ja näin erävoitto LuoWosta jäi edelleen haaveeksi.

Kolmas ottelu pelattiin Puijo Wolleytä vastaan. Otteluun lähdettiin hyvillä mielin, mutta pitkä turnauspäivä alkoi jo näkyä virittärien kasvoilla. Ensimmäinen erä menikin ihan nitrolentopalloiluksi. Viri oli erää häviöllä jo 20-24, mutta ryhdistäytyi ja voitti lopulta numeroin 26-24. Erä tappio katkaisi PuWon pelaajien selkärangan ja toinen erä oli Virille helppo. Ottelusta Virille puhdas 2-0 voitto.

Turnauksen lopputulosten perusteella Virin D-tytöt tulivat Pohjois-Savon maakuntasarjassa toiseksi ja lunastivat kevääksi paikan Itä-Suomen aluemestaruussarjaan yhdessä Luomu Wolleyn ja kymmenen muun itä-suomalaisen lentopallojoukkueen kanssa. Hieno suoritus Viri! Virin joukkueessa pelasivat: Venla Räsänen, Julia Röyttä, Janna Röyttä, Jenna Hartikainen, Katja Kumpulainen, Inka-Julia Kolehmainen, Ella Suihkonen ja Veera Kinnunen.

LuoWolta taas piste!
Veeran takapassi
Omat hyökkäyskuviot
Aikalisä

Virin D-tytöille täpäriä tappioita Pieksämäeltä

Leppävirran Virin lentopallon D-tytöt matkasivat lauantaina 6.2.2016 Pieksämäelle Itä-Suomen Aluemestaruussarjan toisen vaiheen turnaukseen. Pieksämäelle kokoontui C-pooliin karsiutuneet joukkueet, eli Virin lisäksi isäntäjoukkue Pieksämäen Tsemppi, Joen Juju Joensuusta ja Liperin Taimi. Turnauksessa kamppailtiin noususta ylempään B-pooliin.

Leppävirran Virin D-tytöt osallistuivat turnaukseen kauden runsaslukuisimmalla joukkueella. Matkaan lähdettiin yhteensä 11 pelaajan voimin, mikä neljällä pelattaessa tarkoitti pelaajien vuorottamista eri otteluissa. Avausottelussa Virin vastustajaksi asettui isäntäjoukkue Pieksämäen Tsemppi. Ensimmäinen erä sujui virittäriltä täysin unessa. Liike oli tytöiltä kateissa ja käsittelyvirheitä tuli luvattoman paljon. Erä meni selkeästi Tsempille. Erätauolla joukkue kuitenkin päätti herätä ja jatkaa peliä uudella ilmeellä. Uusi ilme näkyi heti ja erästä tuli huomattavasti ensimmäistä erää liikkuvampi. Tsemppi pystyi kuitenkin toisessakin erässä punnertamaan täpärästi pisteet kotiin ja näin ensimmäisessä ottelussa 2-0 tappio Virille.

Toiseen otteluun vastustajaksi saatiin ennakkoon kovin vastus eli Liperin Taimi. Ensimmäisestä ottelusta jalat oli saatu liikkeelle ja voitontahto oli luja jo heti ottelun alusta lähtien. Ottelusta tuli todellinen nitropeli. Molemmat erät pelattiin reilusti jatkopalloille ja molemmilla joukkueilla oli eräpallotilanteita useita. Harmittavasti kuitenkin pallot molemmissa erissä pomppivat viimein Liperin eduksi ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 0-2 (27-29, 29-31) Taimelle. Tappiosta huolimatta otteluesityksestä oli syytä olla tyytyväinen. Pallot pelattiin uhrautuen loppuun asti.

Kolmannessa ottelussa Viri pääsi testaamaan Joen Jujun osaamista. Taso oli joukkueiden välillä hyvin tasainen. Ensimmäisessä erässä Viri johti jo peliä useammalla pisteellä, mutta hyvän syöttöpelin turvin Juju paineli erän lopussa ohi. Toisessa erässä hävityt erät ilmeisesti alkoivat jo painaa Virin tyttöjen mieltä, sillä taistelutahto alkoi unohtua. Viimeisen ottelun tulokseksi kirjattiin 0-2 Jujulle.

Tappioiden myötä Virin D-tytöt jatkavat turnauksia C-poolissa maaliskuun lopulla. Toiveissa olisi saada seuraava turnaus Leppävirralle, jossa ratkotaan asetelmia Aluemestaruussarjan peleihin sijoista 7-12. Virin joukkueessa pelasivat Venla Räsänen, Julia Röyttä, Janna Röyttä, Jenna Hartikainen, Katja Kumpulainen, Inka-Julia Kolehmainen, Ella Suihkonen, Veera Kinnunen, Minna Kanniainen, Viivi Kauppinen ja Senni Shemeikka.

Katja passaa
Minna hyökkää
Senni taistelee
Viivi ja Katja taistelee

D-tytöt lentopalloilivat kotiturnauksessa

Leppävirran Virin D-tytöt järjestivät Itä-Suomen Aluemestaruussarjan kevään kolmannen kierroksen turnauksen Vesileppis Areenalla sunnuntaina 20.3.2016. Tasan vuosi sitten tytöt saivat kunnian järjestää ensimmäisen lentopalloturnauksen upouudella Areenalla, joten nopeasti todettiin taas vuoden kuluneen. Tänä vuonna vastustajajoukkueet olivat kaikki Joensuun alueelta sillä vieraaksi saapui kaksi Joen Jujun joukkuetta sekä Pyhäselän Urheilijoiden 1. joukkue.

Kotiturnauksessa on aina erikoinen lataus. Virin tytöt saapuivat jo aikaisin Areenalle ja ensimmäisten pelien alkaessa pallotteluja ja lämmittelyjä oli parhaimmilla takana jo parisen tuntia. Fiilis oli hieno ja kaikki tuntuivat olevan pelipäällä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Joen Jujun Pira -joukkue. Ottelun alku ja erityisesti ensimmäinen erä olikin täysin Piran näytöstä. Virin tyttöjen tekeminen meni täysin yliyrittämiseksi, joten helppojakaan palloja ei pystytty pelaamaan loppuun. Tulos murskaava 7-25. Toiseen erään Viri sai omaa peliä hieman rauhoitettua, jolloin onnistumisia alkoi vähitellen tippua. Viristä ei kuitenkaan ollut riittävää vastusta vieläkään, toisen erän tulos Virille hieman lohdullisempi 18-25.

Päivän toiseen otteluun vaihdettiin joukkueen kokoonpanoa ja näin mahdollistettiin runsaslukuiselle Virin joukkueen pelaajille tasapuolisesti peliaikaa. Toiseen otteluun vastustajaksi saatiin Pyhäselän Urheilijat. Kokoonpanon kierrätys näkyi valitettavasti taas valtavana jännityksenä ja yliyrittämisenä. Koko toisen ottelun ajan peli oli Viriltä pahasti hukassa vaikka vastustaja oli selkeästi ensimmäistä ottelua pehmeämpi. Tuloksena koko ottelusta Virille ainoastaan muutama piste ja selvä 0 – 2 tappio.

Ennen kolmatta ottelua Virin pelaajat pitivät keskenään palaverin ja etsivät kadoksissa ollutta peli-iloa. Päivän viimeinen ottelu pelattiin Joen Jujun Rain -joukkuetta vastaan. Ottelun alku näytti edelleen hankalalta ja hyvä tsemppi tuntui hukkuvan helppoihin virheisiin. Ensimmäisen erän puolivälissä kuitenkin pilkahduksia virittärien pelitaidoista alkoi näkyä ja peli parani pallo pallolta. Alun pitkä pistekaula kuitenkin riitti Rainille, joten toiseen erään Viri lähti taas haastajan paikalta. Toisessa erässä peli kulki jo ajoittain siten kuten se olisi kuulunut kulkea koko päivän aikana. Viri johti erää pariin otteeseen, mutta loppusuoralla tekeminen taas notkahti ja Virille jäi käteen päivän kolmas tappio.

Kevään aluemestaruussarjan viimeinen turnaus pelataan kolmen viikon päästä. Se tulee olemaan koko Virin D-tyttöjoukkueelle viimeinen turnaus pienellä kentällä, pienellä pallolla ja pienellä porukalla. Joukkue onkin isoille kentille koon puolesta valmis. Joukkueessa pelasivat Venla Räsänen, Julia Röyttä, Janna Röyttä, Jenna Hartikainen, Katja Kumpulainen, Inka-Julia Kolehmainen, Ella Suihkonen, Minna Kanniainen, Viivi Kauppinen ja Senni Shemeikka.

Joukkuepalaveri
Kannustusjoukot
Venla heittää passia

Virin D-tytöille viimeinkin voittoja

Leppävirran Virin D-tytöt osallistuivat lauantaina 9.4.2105 Itä-Suomen Aluemestaruussarjan päätösturnaukseen Pyhäselän Urheilijoiden vieraina Joensuussa. Lopputurnaukseen osallistui kuusi joukkuetta ja turnauksessa ratkaistiin Itä-Suomen D-tyttöjen sijoitukset 7 – 12. Turnauksessa mittelivät keskenään Leppävirran ja Pyhäselän joukkueiden lisäksi kaksi joukkuetta Joensuusta sekä joukkueet Pieksämäeltä ja Liperistä.

Leppävirran Virin D-tytöillä kevätkausi oli ennen päätösturnausta sujunut tappiokierteessä. Sen vuoksi odotukset päätösturnaukseen olivat sekavat, vaikka treeneissä pelit olivat sujuneetkin erittäin mallikkaasti. Ensimmäiseen otteluun virittäret saivat vastusajaksi turnauksen ennakkosuosikin Joensuun Jujun 1. joukkueen. Vaikka vastustaja tiedettiinkin vaikeaksi, niin yhtään palloa ei annettu ilmaiseksi. Ensimmäinen erä kulki tasapisteissä aina 17-17 tilanteeseen ja Viri oli vihdoin löytämässä kadoksissa ollutta peli-iloa. Loppuerä lipsahti kuitenkin Jujulle. Toisessa erässä koettiin sitten tuttu romahdus ensin peli-ilossa ja sen jälkeen liikkeessä. Toinen erä selvästi Jujulle ja valmentajan sekä kannustusjoukkojen mielessä pyöri tuttu kysymys: Ei kai taas…

Ennen toista ottelua yhteishenkeä etsittiin koko joukkueen voimin ja kerrattiin tsempin tärkeyttä. Työ kannatti, sillä toiseen otteluun Liperin Taimea vastaan asteli todella voitonnälkäinen joukkue. Onnistumisia tuli joukkueen jokaiselle pelaajalle ja epäonnistumiset puhuttiin saman tien kentällä pois mielestä. Tuloksena varmaa lentopalloa, joka vei Virin tämän vuoden ensimmäiseen otteluvoittoon puhtaasti 2-0.

Otteluvoitto Liperin Taimesta varmisti Virille välieräpaikan. Välierään vastustajaksi valikoitui Pieksämäen Tsemppi. Viri lähti otteluun edellisen pelin voitosta hurmioituneena. Hurmos säilyi tässäkin ottelussa ja ensimmäinen erä ratkesi jopa helpon näköisesti Virille. Toisessa erässä Viri joutui punnertamaan jo hieman enemmän, mutta hyvän itseluottamuksen ansiosta tytöt hallitsivat peliä koko erän ajan ja kuittasivat välierävoiton numeroin 2-0. Voitto tiesi virittärille finaalipaikkaa.

Finaalivastustajaksi saatiin jo toisen kerran saman turnauksen aikana Jujun 1. joukkue. Revanssia Jujusta lähdettiin hakemaan rohkeammalla hyökkäyspelillä. Taktiikka toimi ensimmäisessä erässä melko hyvin, erää johdettiin vielä puolessa välissä, mutta sitten Jujun terävä hyökkäyspeli alkoi tehdä tuhojaan. Juju jatkoi monipuolisia hyökkäyksiä myös toisessa erässä, joten taas oli Juju todettava paremmaksi. Finaaliottelu Jujulle 2-0. Finaaliottelun tappio tiesi Virille sijoitusta 8 koko Itä-Suomen Aluemestaruussarjassa. Sijoitus on kerrassaan loistava huomioiden joukkueen kevään pelimenestyksen.

Päätösturnaus oli Virin D-tyttöjoukkueelle viimeinen virallinen koitos pienellä kentällä, pienellä pallolla ja pienellä joukkueella. Koko joukkue siirtyy tulevana syksynä seuraavaan ikäluokkaan, jossa päästään pelaamaan isolla kentällä ja kuudella pelaajalla. Päätösturnauksessa Virin joukkueen finaaliin taisteli: Jenna Hartikainen, Minna Kanniainen, Viivi Kauppinen, Inka-Julia Kolehmainen, Katja Kumpulainen, Venla Räsänen, Janna Röyttä, Julia Röyttä, Senni Shemeikka ja Ella Suihkonen.